Toolkit notariskantoren ‘Wat is uw testamentmoment?’

De campagne 'Wat is uw testamentmoment' is afgelopen. Maar u kunt de checklist testament onder de aandacht van uw (potentiële) cliënten blijven brengen op uw website, sociale media of in de lokale krant. Hierbij kunt u gebruikmaken van onderstaande communicatiemiddelen uit deze online toolkit.

Website Testamentmoment

De website www.testamentmoment.nl laat roulerend telkens 6 verschillende situaties zien uit een totaal van ongeveer 20. Doel is dat mensen zich in een of meer situaties herkennen. Als je op een situatie klikt, verschijnt een korte verhaaltje. Bij iedere situatie wordt afgesloten met ‘Goed moment voor een testament? Doe de check.’ Dit is een oproep om de vragenlijst uit de checklist in te vullen.

Achtergrond

De KNB heeft van september tot en met november 2019 een publiekscampagne gehouden om mensen na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie: op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Doelgroepen
De campagne richtte zich primair op drie doelgroepen:

  1. senioren met kinderen en kleinkinderen
  2. samengestelde gezinnen
  3. jonge stellen

Hierbij gaat het om mensen met én zonder testament.

Checklist testament

Centraal in de campagne stond de ‘Checklist Testament’ die mensen online kunnen invullen. U kunt op uw website nog steeds naar de checklist verwijzen met gebruik van onderstaande middelen.

  1. Tekst voor hergebruik over het doel en de werkwijze van de checklist:
    De vragen in deze checklist helpen mensen na te denken over de mogelijkheden van hun (nieuwe) testament en wat zij belangrijk vinden om daarin vast te leggen. Na het invullen ontvangt men een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van de gegeven antwoorden. Deze informatie is te gebruiken als voorbereiding op het gesprek met de notaris.
  2. Online button voor uw website. Na aanklikken gaat de bezoeker naar de checklist testament:

Online banners

Er zijn diverse banners ontwikkeld. Ook deze kunt u op uw website of social media plaatsen. Speciaal voor notariskantoren zijn stilstaande banners met 5 verschillende situaties gemaakt.

Stilstaande banners voor uw website of e-nieuwsbrief (5 verschillende situaties).

Social media

Ook Facebook, Instagram en YouTube van notaris.nl stonden voor een groot deel in teken van de campagne. Gebruik op social media de hashtag #testamentmoment.

Vergeet natuurlijk niet om onze banners te liken en te delen!

Posters

Er zijn posters beschikbaar (pdf) in twee variaties, met in totaal 6 verschillende situaties: drie met de boodschap 'Ga naar testamentmoment.nl en doe de check!' en drie met #testamentmoment. De posters zijn 53 cm breed en 72 cm hoog.

Posters 'Ga naar testamentmoment.nl en doe de check':
eerste kleinkind | ideale schoonzoon | nieuwe liefde

Posters #testamentmoment:
eigen zaak | nieuwe hobby | samenwonen

Nieuwsbericht

U kunt onderstaande tekst of delen hieruit hergebruiken voor uw eigen nieuwsbericht.

‘Wat is uw testamentmoment?’

Denkt u wel eens na over uw testament? Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Mijn testamentmoment
Op www.testamentmoment.nl staan diverse situaties om mensen aan het denken te zetten: is dit mijn ‘testamentmoment’? In totaal worden ongeveer twintig situaties getoond.

Doe de check
Op de website www.testamentmoment.nl staat de checklist testament die mensen online kunnen invullen. De vragen in deze checklist helpen mensen na te denken over de mogelijkheden van hun (nieuwe) testament en wat zij belangrijk vinden om daarin vast te leggen. Na het invullen ontvangt men een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van de gegeven antwoorden. Deze informatie is te gebruiken als voorbereiding op het gesprek met de notaris.

Meer informatie
De website richt zich primair op drie doelgroepen: senioren met kinderen en kleinkinderen, samengestelde gezinnen en jonge stellen. Hierbij gaat het om mensen met én zonder testament. 

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling Belangenbehartiging en Communicatie van de KNB, Annelies van der Laan, a.vanderlaan@knb.nl, 070 3307169