Herstructurering of splitsing

Wilt u uw onderneming herstructureren of splitsen, vraag dan de notaris dit traject te begeleiden.

Inbreng notaris

De inbreng van de notaris bij bijvoorbeeld herstructureringen verschilt van kantoor tot kantoor en van zaak tot zaak. Een notariskantoor dat gespecialiseerd is in ondernemingsrecht zal in staat zijn het gehele traject van een herstructurering te doen; van advisering tot het notarieel vastleggen van de nieuwe structuur.

Uw bedrijfsstructuur optimaliseren

De notaris kent alle ins en outs van de rechtsvormen en weet precies welke combinaties van rechtsvormen mogelijk zijn om uw bedrijfsstructuur te optimaliseren. Een praktijkvoorbeeld: u kunt op advies van de notaris besluiten uw onderneming om te zetten in een holding met een werkmaatschappij. In de holding worden dan het bedrijfspand, pensioen en overtollige liquiditeiten opgenomen. Gaat de werkmaatschappij failliet, dan gaan deze zaken niet verloren.

De rol van de notaris hangt verder af van de complexiteit van de herstructurering of splitsing. Is de zaak complex? Dan behandelt de notaris de juridische finesses en begeleidt hij de herstructurering of splitsing samen met andere financieel adviseurs.