Koopcontract en overdracht

Gaat u een huis kopen? Of bent u de verkoper en heeft u een koper gevonden? Als u het eens bent eens over de prijs, moet u afspraken maken over de voorwaarden. Voor de overdracht gaat u naar de notaris.

Koopcontract

Alle gemaakte afspraken tussen koper en verkoper moeten goed in het koopcontract staan. En let op: een 'voorlopig koopcontract' is bindend!

Ontbindende voorwaarden

In de koopakte kunnen koper en verkoper aangeven, dat de koop alleen doorgaat als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Anders wordt de koop ontbonden.

Bedenktijd

Na ondertekening van het koopcontract heeft de koper bedenktijd. Wat betekent dat?

Koop gaat niet door

De koper kan een geldige reden hebben om af te zien van de koop. Maar blijft hij 'in gebreke', dan kan de verkoper een boete eisen.

Overdracht van het huis

Als het koopcontract is getekend, de bedenktijd voorbij is en de ontbindende voorwaarden niet nodig bleken, is het huis nog niet van eigenaar veranderd. De woning moet eerst worden overgedragen bij de notaris.

Brochure Een woning kopen

Als u een woning gaat kopen, moet u het nodige regelen voordat het huis echt van ú is. Wat zijn uw rechten en plichten? Wat zijn veelvoorkomende problemen? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

Download brochure Brochure Een woning kopen

Bekijk brochure Brochure Een woning kopen online

Brochure Woning verkopen

Voordat u huis verkocht is, moet u van alles regelen. Lees hier meer over uw rechten en plichten en veelvoorkomende problemen. Hoe gaat u om met een koper die in gebreke blijft? En waarom moet u eigenlijk naar de notaris?

Download brochure Brochure Woning verkopen

Bekijk brochure Brochure Woning verkopen online