Notaristelefoon

Heeft u algemene vragen over notariszaken of wilt u weten of het verstandig is om een notaris in te schakelen? Bel dan de Notaristelefoon. U krijgt dan een notaris of notarieel deskundige aan de lijn.

Notaristelefoon: 0900 3469393 op werkdagen van 9.00 - 13.00 uur (80 cent per minuut). Voor de wachttijd betaalt u alleen de gebruikelijke belkosten.

Met welke onderwerpen kunt u bij de Notaristelefoon terecht?

Bel de Notaristelefoon voor al uw algemene vragen over erfenissen, testamenten, schenkingen, het kopen van een huis, huwelijkse voorwaarden, het oprichten van een bv en nog veel meer. Uw vraag wordt beantwoord door notarissen en notarieel deskundigen.

Wat kunt u wel en niet verwachten van de Notaristelefoon?

De Notaristelefoon is puur een informatielijn. U krijgt bijvoorbeeld uitleg over het verschil tussen beneficiair aanvaarden en een erfenis verwerpen. Of hoe de afwikkeling van een nalatenschap werkt en wat de rol van de notaris is. Bij meer gedetailleerde vragen, bijvoorbeeld over uw persoonlijke situatie, verwijzen zij u naar een notaris. Medewerkers van de Notaristelefoon kunnen geen aktes opstellen, zij leggen geen dossier van u aan, ze mogen uw dossier niet inzien en geven u ook geen second opinion.

Kosten

De Notaristelefoon kost 80 cent per minuut, met een starttarief van 4,54 cent. Voor de wachttijd betaalt u alleen de gebruikelijke belkosten (dus niet 80 cent per minuut). Het maximum is 40 euro per gesprek, plus uw gebruikelijke belkosten. De gesprekken duren gemiddeld 6 minuten.

Algemene voorwaarden

De Notaristelefoon wordt gerund door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Op het gebruik van het 0900-nummer van de Notaristelefoon zijn de Algemene Voorwaarden voor levering van betaalde informatiediensten van toepassing, opgesteld door de NVI-Branchevereniging Betaalde Content.