Een onderneming starten

Als u een eigen bedrijf wilt beginnen, hebt u veel te regelen. Denk daarbij ook aan de keuze van de meest geschikte bedrijfsvorm. Zoveel mogelijkheden, zoveel zaken om rekening mee te houden.

Keuze rechtsvorm

Als u een bedrijf begint, heeft u de keuze uit verschillende rechtsvormen. Welke vorm het beste bij u past, hangt af van uw situatie. We onderscheiden de rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid en de rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid.

Kiezen

Welke bedrijfsvorm past het beste bij uw onderneming?

Wat is het verschil?

Bij een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid bent u privé aansprakelijk voor ondernemingsschulden. Zakelijke schuldeisers kunnen zich verhalen op zowel uw ondernemingsvermogen als op uw privévermogen. Kiest u een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, dan is de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden die uit het ondernemen voortvloeien, en niet uzelf.

De notaris weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met u naar de meest geschikte vorm. En heeft u een ondernemingsvorm gekozen, dan zorgt hij of zij voor de oprichting en de begeleiding. Meer informatie over de rol van de notaris