Dementie en dan... naar de notaris
Berit Mulder
Levenstestament voor oudere migranten

Wilsbekwaamheid en levenstestament

Wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt?

Stel u moet voor enige tijd naar het ziekenhuis en u weet niet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Het kan ook zijn dat u een dagje ouder wordt. Dan neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken.

In die situaties is het goed erover na te denken wie uw financiële belangen en medische wensen gaat behartigen als u dit zelf niet kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn. In wie heeft u het volste vertrouwen? Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen in een levenstestament of volmacht. Voorwaarde is dat u op het moment van vastleggen en ondertekenen van de akte wilsbekwaam bent.

Kom meer te weten over:

Naar de notaris
Vraag een onafhankelijk advies bij een notaris bij u in de buurt. Hij kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hebt u zich ingelezen en besluit u naar de notaris te gaan? Bereid uw bezoek dan voor met de tips op de pagina op gesprek bij de notaris.