Zijn de notariskantoren open?

De meeste notariskantoren zijn open. Notarissen hebben een wettelijke verplichting om hun diensten te verlenen. Dat heet de ministerieplicht. Wel werken veel notarissen thuis, in ieder geval tot 28 april. Gezien de coronamaatregelen zullen zij afspraken op kantoor zoveel mogelijk beperken.

Gaat het om een noodsituatie vanwege uw slechte gezondheid? Of moeten voor een bepaalde datum zaken worden geregeld, zoals de overdracht van uw koophuis of het tekenen van een hypotheekakte? Voor sommige zaken hoeft u niet naar kantoor te komen en kan het met een volmacht worden geregeld. Maar dat mag niet bij alle notariële diensten. Notarissen houden veel adviesgesprekken via de telefoon of via een beeldverbinding. En sturen u de documenten via e-mail toe. Heeft u geen smartphone of computer, dan zoekt de notaris naar een andere oplossing met u.

Afhankelijk van uw vraag, de persoonlijke omstandigheden en de geldende wettelijke regelingen wordt bekeken op welke wijze de notaris u het beste van dienst kan zijn. Zoek contact met het notariskantoor bij u in de buurt om te vragen wat voor uw situatie geldt.

Meer nieuws over de volgende onderwerpen

corona